به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین صادقی رشاد ، طی سخنانی
در نشست مشترک حوزه و آموزش و پرورش استان تهران ابراز داشت: بی شک این نظام و انقلاب پدیدهای است که از مطلع حوزه برخاسته و بیتردید دوام دیانت و دوام انقلاب و نظام اسلامی به تقویت حوزههای علمیه وابسته است.
وی در خصوص پیشینه تاریخی حوزه علمیه تهران گفت: حوزه علمیه تهران هرچند در قیاس با حوزه های علمیه قم ،نجف ، سامرا و کربلا از پیشینه کمتری برخوردار است اما به لحاظ نقش آفرینی در دو سده اخیر از جمله کانون های موثر در شئون معرفتی، اجتماعی و سیاسی کشور ما محسوب می شده که در این رابطه می توان به نهضت تنباکو انقلاب مشروطه، ملی شدن صنعت نفت و انقلاب پرشکوه اسلامی اشاره نمود.
رییس شورای حوزه علمیه تهران در ادامه افزود: با توجه به این که زمینه های فعالیتی نوینی برای قشر روحانیت به وجود آمده است در این خصوص نیاز به تعداد بیشتری طلبه در سطح جامعه احساس میشود و از تعداد 120 هزار روحانی که در داخل کشور هم اکنون وجود دارند، تنها میتوان نیازهای بخش ائمه جماعات را پاسخ گو بود.
وی بیان داشت: موسسههای علمی ، تحقیقاتی و آموزشی معطوف به مباحث معرفتی و دین پژوهی که در رشتههای مختلفی چون فلسفه دین، کلام جدید، نظام اسلامی و حوزههای گوناگون علوم انسانی در حال فعالیت هستند غالبا در سالهای اخیر تاسیس شده و لذا نیازمند نیروهای متخصص حوزوی می باشند.
وی با اشاره به اهمیت ترغیب جوانان طلبه جهت تحصیل در مراکز و موسسات دارای رشتههای تخصصی گفت: عصر امروز عصر تخصص است و ما اکنون در دوره ای زندگی می کنیم که همه فن حریفی و رشتههای کلی به پایان رسیده است، چرا که هر رشته تخصصی کوچکی برای خود به یک دریای وسیع مبدل شده است، پس می توان گفت که دیگر عهد شیخ بهایی و ابن سینا به پایان رسیده است.
رییس شورای حوزه علمیه تهران در ادامه با تاکید بر ضرورت گرایش حوزههای علمیه به رشتههای تخصصی اظهار داشت: تاکنون رشتههای متعددی را از طریق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه به مرکز مدیریت قم جهت گرفتن مجوز ارجاع داده ایم که متاسفانه هنوز مسکوت مانده است و این در حالی است که مسایل روز در همین رشتههای تخصصی مطرح است و حوزه باید به آن ورود پیدا کند.
وی تاکید کرد: همانطور که تهران پایتخت است و دارای بزرگترین و مجهزترین دانشگاه های کشور میباشد باید به همین اندازه نیز دارای حوزههای قدرتمند و دارای تجهیزاتی باشد.
حجت الاسلام و المسلمین رشاد ادامه داد: تقاضای من از مدیران مدارس علمیه این است که طلاب را جهت ورود به رشته های تخصصی تشویق و ترغیب کنند تا بتوانیم در آینده حرف اول را در این رشتههای تخصصی در جهان بزنیم.
وی در خصوص مشکلات اختصاصی حوزه های علمیه نیز گفت: غالب طلاب حوزههای علمیه زیر خط فقر زندگی می کنند و در آمد چندانی ندارند و حوزههای علمیه در مقایسه با دانشگاهها از وضعیت خوب و قابل مقایسهای برخوردار نیستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه از برخی مشکلات و سوء مدیریت های برخی دستگاههای دولتی مرتبط با حوزههای علمیه گلایه کرده و ابراز داشت: سوء مدیریت نسبت به منابع و مجاری مالی و اقتصادی مرتبط با حوزه اوقاف، شیوه غلط گردآوری، توزیع و هزینه کردن وقفیات، ضعف عملکرد و شیوه نادرست توزیع و عدم پشتیبانی درخور توجه از سوی مبادی امور، رئوس مشکلات را در این باره تشکیل می دهد.